donderdag 31 maart 2011

Actieweekend in 't Harde en uitrusten in Londerzeel.

Moest dit een boek zijn had ik gezegd: ik neem een blad papier en een pen en begon te schrijven, maar aangezien die tijden al ver achter ons liggen (wie schrijft er nu nog een boek met pen op een stuk papier?), open ik een nieuw tabblad op internet (ja mensen... Facebook staat zo goed als standaard open, dus zelfs de actie 'internet openen' kan ik overslaan).
Voor de rest gaat alles goed hier, ik geniet van het Bijbelschool leven. Vorig weekend hebben we een geweldig weekend gehad. Het begon allemaal vrijdag ochtend, eerst samen met Rein genieten van de zon en een rondje lopen. Daarna thuis komen en snel alles inpakken, want om half 1 moesten we klaar staan om te vertrekken. Een half uurtje later dan verwacht zaten we in de auto en konden we effectief vertrekken. Klaar voor ons volgend avontuur: een profetisch weekend in 't Harde. Nathanaël begon het weekend met de vraag: "Wat is een profetisch weekend eigenlijk?"

Vrijdagavond was de eerste samenkomst al, maar daarvoor moesten we eerst 'patatje oorlog' eten. Nathanaël dopen in Nederlandse gebruiken, volgens Nathanaël zelf Belgisch-cultuur-barbarisch. Patatje oorlog is namelijk frietjes met satésaus. Best lekker, maar voor de echte Belg een beetje ongewoon. In ieder geval, de samenkomst was geweldig. We hebben met ons als studenten, Johan Selier (de voorganger van de gemeente), een ex-student en een kennis van Wim en Wim zelf en nog een leider uit de gemeente een profetische raad gevormd. Dit houdt in dat we vooraan stonden, mensen uit de zaal haalde en hun vertelde wat God hen wou zeggen. Ik heb op deze manier weer profetisch gezongen en God zo door mij heen laten werken. Het was geweldig.

Na deze avond moest ik met een vreemde meneer mee, ik sliep voor het eerst helemaal alleen in een gastgezin. Gelukkig klikte dit meteen. Het koppel waar ik bij sliep kwam nog maar net in de gemeente van Johan Selier (Evangelisch Centrum De Fontein), dus al het bovennatuurlijke was nieuw voor hun. Ik heb met andere woorden heel veel informatie kunnen geven. Geweldig mensen waren het, ik heb echt genoten van hun gastvrijheid. De andere samenkomsten waren ook heel sterk, we hebben zelf niet zo heel veel gedaan, buiten het bidden voor genezing. Maar dit maakte niet uit.

We hebben ervan genoten en de gemeente was opgebouwd, daar doe je het uiteindelijk voor. Nu ja, vooral Wim in dit geval. Nathanaël besloot het weekend met: "Oh maar zo'n profetisch weekend is eigenlijk gewoon het geen we altijd doen, maar nu hebben ze er speciaal een weekend aan geweid..."

Na het fantastische weekend hebben we kunnen genieten van drie vrije dagen. Opa en Oma bezoeken, langs gaan bij vrienden en iets gaan drinken met mijn geweldige mama en zusje. Even heerlijk ontspannen dus. Alleen duurt dat ontspannen niet lang, vandaag hebben we gewoon les gehad, maar morgen vertrekken we weer voor een weekend naar Groningen. Benieuwd wat daar allemaal gaat uitkomen. We laten God met zijn Heilige Geest zijn gang gaan, dan kan het alleen maar geweldig worden!

2 opmerkingen:

  1. Lieve Caressa,
    We hebben - wel een beetje laat - je blog gelezen. Geweldig dat je zoveel meemaakt in de bijbelschooltijd. Jullie zijn steeds actief bezig. Er zullen toch ook wel momenten zijn dat je echt mag rusten (in de Heer)? We zien uit naar de belevenissen in Grunning. De meest noordelijk gelegen provinciehoofdstad van Nederland, of ligt Ljouwert toch nog hoger - ik weet het niet.
    In Groningen heb ik vroeger nog op school gezeten, om precies te zijn op de Grafische school, als leerling boekbinder.
    Lieverd, we gaan een paar boodschappen doen. Geniet van het leven. Groetjes Opa en oma Hessels

    BeantwoordenVerwijderen
  2. This article was vey helpful to me. It helped me to be informed and more aware. The details were such a blessing, thanks.

    generic cialis

    BeantwoordenVerwijderen